fredag den 16. april 2010

Fredags Brunch på Café Nova

Ja, det er længe siden sidst vi bloggede og april er godt i gang allerede. Vi nyder forårssolen, men er ikke så glade for den stive kuling fra nordvest. Den kan ødelægge selv det bedste forårsvejr. Solen stod højt i dag og vi havde beslutte os for, at nu var det vidst tid til lidt selvforkælelse igen. Vi hankede op i hinanden og satte kursen mod Aalborg - brunch mekkaet i Nordjylland...

Endnu en gang satte vi os for at ville på Saltlagret, men da vi efter at have gået 2 omgange stadig ikke måtte komme ind, fordi de ikke var klar til at åbne, gik vi videre og det må blive en anden gang - vi ved ikke helt om det skal tælle ned i den samlede karakter, at vi nu 3 gange ikke har kunne komme derind... Heldigvis havde vi denne gang et helt konkret alternativ aftalt hjemmefra, så turen gik ned i den modsatte ende af byen til Café Nova.


Ja, det ser tiltalende ud ikke... Vi kom indenfor og fik en venlig og imødekommende modtagelse. Atmosfæren byder lige fra første øjeblik til hygge og man føle sig godt tilpas. Thomas synes umiddelbart, at der var en anelse koldt, men nu kom vi også ind på et tidspunkt, hvor der kun sad ét andet par og spiste. Det hele virkede meget uhøjtideligt og servitricen var meget uformelt klædt på. Musikken var god og ikke for høj og selv da der kom flere folk i caféen, blev støjniveauet aldrig så højt, at det generede. Det var meget behageligt. Vi valgte et bord til venstre for døren og bagerst i lokalet lige bag baren næsten. Det var en lille hyggelig krog og vi sad der helt uforstyrret. Café Nova har valgt at køre en boheme-agtig stil igennem deres indretning. Stolene var forskellige og farverne på væggene var mørk rød, mat mørk blå og baren stod i kontrast med sit sorte mosaik. Stilen faldt mig rigtig godt ind, men Thomas er mere til stilrent og var derfor ikke vildt begejstret for det og mente ikke, der var nogen videre stil over det. Der var levende lys og friske gule gerbera på bordene, som havde en fornuftig størrelse i forhold til andre steder, vi har været og der var ikke kun luft mellem bordene men også god plads for personalet at bevæge sig rundt på. 

Kort efter at vi havde sat os, kom vores meget søde servitrice med menukortene og vi fik kigget igennem det ganske pæne udvalg, de har af caféretter. Selvfølgelig skulle vi have brunch, men hvad vi ikke lige regnede med var, at der rent faktisk var flere slags brunch at vælge mellem:


Altså nu er alt det essentielle, som en brunch minimum bør indeholde i den lille Brunch, så det var lidt fristende, men nu var vi RIGTIG sultne, så vi valgte 2 x brunch til 110,- kr og bestilte dertil 2 glas friskpresset appelsinjuice. Vi fik henholdsvis kaffe og te til, som var med i prisen. Der var 4 slags te at vælge mellem og jeg hoppede på en kop Darjeeling, som er en indisk te. Jeg lod den nok trække en anelse for længe, for jeg synes, den blev lidt krads i smagen... Thomas' kaffe var heller ikke videre imponerende, men de tilbød re-fill og det er da altid et plus. Når de skriver friskpresset appelsinjuice, så ER det FRISKpresset og nøj hvor det smagte godt! De havde fundet de helt perfekte presse-appelsiner og så forstår man godt at det koster 28,- kr for et "lille" glas. Glasset var på størrelse med et lille ølglas, som vel svarer til omkring 25 cl.

Der gik lige omkring 15 minutter inden maden kom og vi fik hvert vores fad med mad:


Tallerkenen var meget stor i forhold til bordets størrelse, men pænt anrettet og lige til at gå til. Kanterne på tallerkenen var meget høje, hvilket var ekstremt upraktisk og man kunne ikke lægge sit bestik fra sig nogen steder uden at det gled ned i maden.
Vi startede med at gå ombord i røræggene, som her var lavet med fløde og ikke videre smagt til med krydderier. Vi kunne umiddelbart godt lide smagen, men manglede salt og peber, som heller ikke stod på bordene. Baconen var god og sprød. Der var et godt udvalg af frugter på tallerkenen - vandmelon, cantaloup og galia melon, ananasstykker og pæreskiver. Det hele var dejligt modent og en fryd at sætte tænderne i.

Pandekagen smagte fortræffelig, så den kunne godt have været en smule større. Brødet bestod af 2 halve skiver rugbrød og en halv ristet bagel (vil umiddelbart tro, at det var med soltørrede tomater, for den var en anelse rød), dette var for mig dagens overraskelse, hvad angår smag. Da jeg tog den op og den var ristet, var min første indskydelse, at det var en daggammel bagel, som de lige ristede for at få liv i igen, men der tog jeg grueligt fejl. Den smagte bare så godt og var blød og sprød på samme tid! Den skulle ikke have andet end lidt smør. Skinken (lufttørret) var fin, som altid og osten var en lidt kedelig almindelig mild ost. Det var et held, at der var et lille glas marmelade med (som egentlig var meget spild, for vi delte et lille glas) så man kunne peppe osten lidt op. 

Chorizoen blev serveret på en bund af blandet salat med en tomatskive, en agurkestav og lidt basilikumspesto på toppen. Jeg synes det var en god combo og dejligt med lidt grønt på tallerkenen. Thomas derimod var bestemt ikke begejstret for salaten, men det kommer jo ikke bag på nogen. Han sad og stak lidt i det og smagte på de forskellige blade og jeg fik ham til at spise en stilk rucola (han kan ikke lide det) og fortalte først bagefter, at det var rucola og dets oprindelige navn rent faktisk er sennepskål. Jeg tror ikke han synes, jeg var videre morsom...

Tilbage på tallerkenen stod en mindre skål med ymer overhældt med en omgang tør musli - ikke hjemmelavet desværre, men det hjalp lidt på smagen at hælde den resterende ahornsirup over. Vi synes dog, at ymeren med musli passede rigtig godt til stilen af det hele - meget nede på jorden og friskt.

Prisen for dette velsmagende måltid blev alt i alt (incl. juice) 276,- kr. for 2 personer, hvilket passer meget godt til prislejet andre steder i byen. Vi var mætte, da vi gik derfra og havde en rigtig god fornemmelse af hele oplevelsen.
Vores bedømmelse (toppoint = 5 stjerner)

Maden: *** - det der trækker ned her er; den manglende tilsmagning af røræggene, den tørre musli og den lidt kedelige ost. Ellers var der et tilpas stort udvalg og juice, frugt og lækker pandekage er med til at holde niveauet oppe.

Betjening: ***** - her kan vi ikke give mindre end 5 stjerner - servicen var i top og servitricen var rigtig sød og imødekommende.

Pris: *** - prisen ligger på niveau med, hvad andre brunch udbydere i byen tager for deres brunch. Vi synes umiddelbart, at det er en fair pris at betale for mad og drikke og ikke mindst god service.

Overall bedømmelse: *** - egentlig ville vi gerne give 3½ stjerne, men vi kan ikke lave halve stjerner, så vi nøjes med at pointere, at det er meget store 3 stjerne Café Nova får i bedømmelse. Det var en positiv oplevelse og Café Nova er helt sikkert et besøg værd igen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...