lørdag den 26. marts 2011

Over 6 uger allerede - tiden går bare stærkt!

I torsdags var vores lille guldklump allerede 6 uger gammel! Jeg forstår slet ikke hvor tiden den bliver af! Elias vokser bare derud af og er vokset fra sit første stykke tøj samtidig med at han rent faktisk begynder at kunne passe noget af det, vi har fået til ham.


For en uge siden var vi til 5 ugers undersøgelse, hvor det lykkedes Elias at tisse på lægen og han havde taget 180g på siden besøget fra sundhedsplejersken ugen før. Han var også vokset og målte 49 cm. Alt var som det skulle være og vi fik begyndt med jerndråberne også.

I mandags havde vi så besøg af sundhedsplejersken igen. Hun fik også et strint, da han skulle vejes og drengen har nu en kampvægt på 4100g og måler hele 51 cm! Det går simpelthen bare stærkt. Elias er også godt i gang med sine første tigerspring. Han har opdaget farver, hvilket betyder, at han har fået øje på den uro, vi har hængt op over puslebordet, som han fik af farmor, han kigger på de farvestrålende billeder, der hænger på væggen og i aftes blev han helt fascineret af den Noas Ark uro, vi har hængt op over hans seng.

Alle de nye indtryk gør også at vores lille pus har været ekstra pylret og meget gerne vil være hos mor og far. Men udviklingen har også gjort, at han er endnu mere aktiv, når han er vågen og gerne vil ligge og pludre, bevæge sig og vender vi ham om på maven, så er han super dygtig til at holde hovedet selv og vil rigtig gerne begynde at kravle (med lidt hjælp selvfølgelig)...


Sundhedsplejersken ser vi først igen midt i april, for hun synes simpelthen, at det går så godt, at hun ikke behøver at komme rendende i tide og utide. Den 4. april, skal Elias og jeg til et foredrag nede hos sundhedsplejersken, for at høre noget mere om pladsanvisning og hvordan vi får skrevet Elias op til en plads i vuggestue eller hos dagplejer. Vi hælder på nuværende tidspunkt egentlig mest til dagpleje, men vi må se, hvad foredragsholderen har at fortælle.

Lige et sidste billede af guldklumpen her:

søndag den 6. marts 2011

I dag var dagen...

Kalenderen skriver d. 6 marts... min terminsdato... Nu er vi jo så heldige, at vi allerede har haft vores lille Elias i 3 uger og han bliver stærkere og mere sulten dag for dag.
Det er alligevel ret specielt at sidde her, nu som forældre, på den dag, hvor vores barn skulle være kommet til verden og tænke over tingene. Vi nåede ikke rigtig bygget den der spænding op, hvor Thomas gik med sin telefon hele tiden og ventede på et opkald og hvor vi kunne sige, at nu måtte han godt snart komme ud til os. Vi blev kastet ud i det hele og på en måde tror jeg, det har været med til at gøre os stærkere som familie og vi tager bare tingene som de kommer og vokser med opgaven...



Denne uge har været fyldt med besøg - dejlige besøg fra veninderne og ikke mindst fra de stolte bedsteforældre. Min mor kom mandag og tirsdag og hjalp med de praktiske gøremål, hvilket jeg er evigt taknemmelig for! 

Mandag havde vi besøg af Christina, der havde dejlige gaver med i form af blade til mor, slik til farmand og dejlige futter til Elias med Peter Plys på! Vi havde nogle dejlige timer sammen...

Tirsdag kom sundhedsplejersken Jette og vi fik stor ros både Elias og jeg. Elias havde taget 150g på siden sidste uge og jeg havde smidt suttebrikkerne (som jeg nu igen har taget lidt i brug, for at se om han vil tage bedre ved, men ikke med så meget held) og Elias prøver at spise hos mig, hver gang inden han får flaske, så vi holder ved lige og øver, at han spiser hos mig også... Han er en stærk lille gut. Han prøver selv på at holde hovedet allerede og er blevet rigtig dygtig til også at rejse sig op i armene. Det er virkelig stærkt gået af en baby på lidt over 3 uger! Vi er bare SÅ stolte!

Onsdag havde vi lige en afslapningsdag, hvor vi bare hyggede herhjemme mig og Elias. Thomas fik tidligt fri og så fik vi handlet lidt ind og brugte ellers bare dagen på at sove lidt og slappe af.

Torsdag kom Tanja forbi for at hilse på og hun havde de fineste hjemmestrikkede sweaters med, en bog og et par fine sko til Elias. Han bliver simpelthen SÅ forkælet den dreng... Elias fik også lige gasset hende en gang, så nu er hun også en del af familien...

Allerede fredag og i dag var planen at Elias og jeg skulle hente Thomas fra arbejde. Jeg gav ham flaske, pakkede ham ned i barnevognen og så tog vi ellers bussen til Nørresundby og det var min første tur ude med ham alene. Jeg var super stolt - det kræver alligevel lidt at skulle ud af døren med sådan en lille en og jeg synes nu jeg klarede det rimelig godt. Det var jo bare en lille tur, men det er da en god start... Fredag aften kom farmor og farfar forbi for at sige hej og vi hyggede lige et par timer inden det var sengetid for os og lillemand.

Lørdag formiddag kom farmor og farfar igen og fangede os på sengen, hvor Thomas lå og hyggede med Elias og så fjernsyn og jeg trissede stadig rundt i morgenkåbe og var i gang med at sterilisere flasker (klokken var 11 om formiddagen!) Vi fik os nusset sammen, Elias fik en flaske og vi pakkede ham ned i barnevognen, så vi kunne tage en tur op i byen. Vi var et smut i Friis Centret, hvor vi spiste frokost på Kong Kaffe (Thomas og jeg fik selvfølgelig prøvet deres brunch og anmeldelse heraf kommer senere) og kiggede lidt rundt i butikkerne.


Farmor købte gaver både til mig og til Elias. Hun er ved at strikke den sødeste lille vest til ham, så dertil skulle han selvfølgelig have en lille skjorte og derudover fandt hun også en lille t-shirt og en anden skjorte. Selvfølgelig for stort endnu, men han vokser jo den lille dreng... Jeg fik 4 lækre krus fra Bodum. Vi mangler nye krus, så det var en rigtig dejlig gave... På vejen hjem handlede vi i Føtex og så tog farmor og farfar over til oldemor og fik kaffe derovre, mens vi Thomas og Elias fik sig en lille lur i sengen og jeg fik lavet aftensmaden, som vi skulle spise sammen med farmor og farfar. Menuen stod på lækker glaseret skinke med flødekartofler og råkost og til dessert en hurtig omgang (snyde)jordbærkage. Det hele smagte rigtig dejligt og efter vi havde spist var det Elias' tur til at få mad og derefter også et bad... Det fik farmor lov at hjælpe med og jeg tror nu nok at Elias synes det var lidt hyggeligt. Han fik nattøj på og så lå han ellers hos farmor og hyggede til de skulle af sted igen. En rigtig dejlig og begivenhedsrig dag.


I dag har bare stået i afslapningens tegn. Vi har lige fået støvsuget lidt, vasket lidt op og steriliseret flasker (igen igen) indimellem Elias' måltider og ellers kom farmor og farfar forbi lige for at sige farvel og tak for denne gang. Vi glæder os rigtig meget til at se dem igen og har haft en rigtig hyggelig weekend...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...