mandag den 10. april 2017

Påske for døren...

...og hvordan går det så?

Tiden går så stærkt, at jeg knapt nok kan følge med!

Vi glæder os til Påskeferien - begge børn skal på ferie hos deres bedsteforældre og de glæder sig rigtig meget. Vi voksne skal have lidt tiltrængt alenetid og lade op så vi er klar til alt det der venter efter Påske...Theresa fyldte 3 år i august sidste år (fest HER og kage HER). Hun har en forkærlighed for My Little Pony, Minnie Mouse, Frost, Prinsesse Sofia og ja hvad end 3 årige små piger nu elsker... Hendes yndlingsfarve er stadig lyserød (til moderens store ærgelse) og hun hader at få sat hår! Hun har et temperament uden lige og charmer sig ud af det meste... 

Theresa har nu også fået stor interesse for at tegne og spille spil – når nu storbror gør det, så vil hun også og så ELSKER hun at synge og danse – hun er slet ikke til at få til at sidde stille eller at være stille, for sådan er hun ikke. Hun er kun stille hvis hun skal koncentrere sig rigtig meget! Hun er rigtig god til at lege med andre børn og har siden hun startede i børnehave tilbage i august knyttet to meget specielle venskaber. Derhjemme går hun heller ikke af vejen for at være med til at bage, lave mad og i det hele taget vil hun gerne hjælpe til, for at være en del af noget, vi kan gøre i fællesskab og jeg nyder, at hun har lyst!
Vi er begyndt at træne på at komme af med bleen, det går langsomt men sikkert. Hun er stadig ikke helt tryg uden bleen, selvom det er sjovt ikke at have den på.
Elias fyldte jo 6 år i februar (det kan du læse om HER) og efter sommerferien er det tid til skole for ham. Han har fået en plads i en K-klasse (kontaktklasse) på Vodskov Skole. 

Elias udvikler sig hele tiden og kan allerede skrive lange ord, når han får hjælp til at stave dem og søger hele tiden nye udfordringer, vi skal dog hjælpe ham til at blive bedre til at holde sig inden for rammen, når vi taler om opgaveløsning, han vil nemlig gerne tilføje og udvikle, hvis opgaven er for simpel eller for svær i hans øjne. 

Elias har aldrig før brugt visuel støtte, men er nu begyndt at efterspørge mere visualisering af hverdagens struktur, opgaver og generelt, når vi skal forklare ham en situation, så det arbejder vi på at få op at stå. Det er en ret stor udfordring, det kræver tid ekstra tid at planlægge dagen og vi er altid nødt til at have en backup løsning, hvis plan A, B eller C ikke virker. 

Vi bruger blandt andet skemaer som disse til at hjælpe ham: Cirklerne hjælper ham med at finde få sat billede på, hvem han kan tale med, hvem han kan sige forskellige ting til osv og barometret hjælper ham med stemmekontrol. Elias har altid talt meget højt og vi har altid forsøgt at hjælpe ham med at regulere det ved at sige, at han skal bruge sin stille-stemme. Nu behøver vi bare sige, at han skal tale på 5 (normalt niveau) og så tager han automatisk niveauet ned.

Elias er blevet en meget stor og selvstændig dreng, han har rigtig god humor, men skal lige knække koden til, læse de andre børn, så det bliver en god interaktion i stedet for en konflikt det skaber. Så det arbejder vi også på herhjemme. Det er svært, når man er af den opfattelse, at alle andre tænker det samme og oplever det på samme måde. 
Vi bor stadig i lejlighed i Nørresundby, men nu hvor Elias har fået tilbudt en skoleplads i Vodskov, er vi begyndt at kigge efter hus i det område. Det er ikke nemt med det budget, vi har fået præsenteret fra banken, men vi håber på, at det kan lade sig gøre, at vi får vores eget gerne inden sommerferien er slut. Vi trænger til at komme ud af byen og ud under åben himmel med ro omkring os og masser af natur og ja plads til køkkenhave og frugthave til mig, så jeg kan få udlevet min indre bonderøv! 

Hvem havde troet, det om mig! Jeg både syr, laver maden fra bunden og har også min egen urban garden på altanen! I år skal vi have masser af krydderurter, salat, squash (som var en kæmpe succes sidste år) tomater, skoleagurker og kartofler ligesom bedstefar har i marken (siger Theresa). Vi samler på de små potter fra Føtex og Bilka, så vi skal nok få fyldt vores urban garden op i år...


Rigtig god påske derude...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...