torsdag den 16. november 2017

4 år - jeg kan selv!

Theresa fyldte 4 år tilbage i august (hvis du har lyst, kan du læse mere om fejringen her) og med 4 år, følger åbenbart også selvstændighedsfasen - og meget mere!


Theresa tager nogle store ryk for tiden. Hun ytre ofte "jeg kan selv", når man tilbyder hende en hjælpende hånd, og når det så ikke går helt så let, så brøler hun af afmagt. Vi forsøger at støtte godt op om hende, hjælper hende til at prøve igen og så går det som regel fint og uden alt for store frustrationer som resultat.

Hun har altid været en pige med krudt i måsen, elsker at være ude og har virkelig svært ved at sidde stille og bevare koncentrationen om noget i længere tid ad gangen. Det kan vi også mærke ændre sig nu. I børnehaven kan hun nu sidde og producere store perleplader en hel eftermiddag og derhjemme har hun fået interesse for at lave armbånd og halskæder med fine perler. Alt sammen til stor glæde for den kreative mor her...Heldigvis vil hun også stadig gerne hjælpe til og være med i køkkenet og det nyder vi begge godt af. Vi fejre ikke Halloween hjemme hos os, men vi måtte alligevel lige producerer nogle spøgelseskys. Theresa og jeg var på tur i Aalborg sidste år omkring Halloween, hvor Salling havde lavet spøgelses kyskager og hun elskede dem! Det havde de så ikke i år og hun ville bare SÅ gerne have spøgelseskys. Og hvad gør man ikke for sit barn... Hun hjalp selv til og resultatet blev accepteret.


Noget nyt er også, at den lille frøken er begyndt at bede om at få legekammerater med hjem. Det har vi ikke været vant til i forhold til Elias, men Theresa vil virkelig gerne, så vi børn nok tage os sammen og få sat nogle legeaftaler i stand for pigerne, når de nu så gerne vil. Det må blive en blid start, da jeg ikke er helt klar til de der legeaftaler...


Jeg ved at det er en kliché, men tiden går alt for stærkt! Jeg kan ikke følge med og jeg er lidt bange for, at før jeg får set mig om, så er hun klar til skole, på vej til at blive teenager og lige pludselig flytter hun også hjemmefra... Det er alt sammen lettere frygtindgydende for mig!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...