lørdag den 23. december 2017

Familien Thorsen og jul...
Det er ikke nogen hemmelighed, at julemåneden er lidt svær for Elias. Der sker rigtig mange ting hele måneden frem til den 24 december, så kulminere det hele på denne dag og bagefter er der ingenting...

For at vi kan hjælpe ham igennem måneden og vi samtidig kan skabe hygge ud af det frem for stress, forsøger vi stadig at få traditionerne op at køre, så både han og Theresa har nogle faste holdepunkter måneden igennem. Juletræet her kom til verden sidste år og virker upåklageligt.

Juletræet hjælper med at overskueliggøre for Elias hvor mange dage, der er tilbage til juleaften, så træet tæller ned, hvor de fleste julekalendre tæller op mod den 24. Jeg gad godt, at jeg havde en lidt større lamineringsmaskine, så jeg kunne laminere juletræet - så ville det være væsentligt nemmere at få kuglerne af...

Endnu en tradition, som vi nok er nødt til at holde fast i ret længe er julenissen, som flytter ind...


Det er både en drillenisse og en gavmild nisse, der i år har haft alt for mange pakker med. Vi kan mærke, at det giver lidt for meget uro og jeg tror det mest optimale vil være søndags pakker og deres julekalender.

Elias har også selv været med ude og købe hans egen julegave i år. Vi oplevede, at han spurgte rigtig meget om han fik én bestemt ting i julegave og gav udtryk for, at det var det han ønskede sig allermest og siden vi var ude og købe den og har pakket den ind og lagt den med de andre gaver, har han slet ikke spurgt til sine julegaver, for nu ved han jo, hvad han får! Det har givet ham ro og det var en stor øjenåbner... Det virker som en underlig fremgangsmåde, men for Elias er usikkerheden om han nu får det eller ej værre end at vide på forhånd, at det han ønsker sig, får han.

Juleaften bliver også væsentlig anderledes end hvad vi har været vant til. Vi starter dagen så tidligt som børnene nu gør. Spiser en god og stor morgenmad og pakker lidt julegaver ud, så lidt af spændingen indfris. Så rykker vi hele juleaftens sceancen nogle timer fremad og starter allerede med dans om juletræet og julegaver først på eftermiddagen og spiser julemiddagen omkring kl. 15-tiden, så vi kan holde børnene sengetid kl. 19 og de stadig kan nå at lege med deres gaver, inden de skal sove. På den måde undgår vi, at vi voksne får kold julemad og at børnene bliver overtrætte og kede af det fordi de ikke har haft tid til at lege med deres gaver... I kan læse om vores jul sidste år HER - det var en hård dag for alle og forhåbentlig bliver det ikke en gentagelse i år -  vi vil i hvert fald være på forkant med det hele og lave en rigtig god plan, så både Elias og Theresa kan følge dagen i deres eget tempo.

Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår. Tusind tak fordi i har læst med i årets løb og fulgt vores op- og nedture.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...