søndag den 28. februar 2010

Søndag i hjemmet

Egentlig skulle vi slet ikke have været hjemme lige nu, men vejret og vores gamle utætte bygning ville det altså anderledes...


Tøvejret kom til Nordjylland i torsdags og det begyndte så småt at dryppe med vand fra en af vinduesrammerne i lejligheden, hvilket ikke var nogen katastrofe til at starte med. Som dagen skred frem tog tøvejret til og det samme gjorde vandmasserne og vi havde således en mindre sø i vindueskarmen og måtte prøve at stoppe vinduet til med håndklæder indtil vi fik fat i udlejer. Det gjorde vi først fredag morgen og de sendte en håndværker ud for at kigge på det. Her havde vi allerede tømt spande for mere end 6 liter vand og vredet alle vores håndklæder op og måtte ud og købe nye. Han kunne ikke gøre noget andet end at sige videre til udlejer, at det var nødvendigt at få fjernet is og sne fra tag og tagrende, sådan at vandet ikke ville løbe ind under taget, men det blev der ikke gjort noget ved. Vandet er løbet bag tapetet, som har rejst sig fra væggen - det er meget fugtigt i stuen og lugter grimt. Det er dog hele bygningen, den har været gal med, så vi er ikke de eneste, der har fået vand ind og vi planlægger et beboermøde, så vi kan danne fælles front mod udlejer for at få skaderne repareret.


Man kan roligt sige, at det har været en uheldig weekend, det er sket i, da vi havde planer om at skulle hjem til Skjern på familiebesøg. Planerne blev dog aflyst fredag middag, da vi ikke så godt kunne tage fra vandet, der fossede ind. Det holdt op senere på dagen og vi har ikke haft problemer med det siden. Næsten al sneen er væk fra vejene heroppe og det ser næsten normalt ud igen. I stedet for en familieweekend har vi fået en rolig weekend herhjemme og besluttede os i går for, at så kunne vi da hygge os med en brunch her til morgen, så det gjorde vi.


Efter lidt morgenmotion fik vi gang i pander og ovn og så skulle der kokkereres; pandekager (som Thomas bagte), scrambled eggs, bacon, pølser, ost (Thomas' ost var en Høng Rå hvid, hvilket jeg mest af alt synes smager, som en kostald lugter og jeg havde i stedet til min tallerken valgt en Port Salut), brød, abemad, serrano skinke og lækre drikkevarer. Vi fik endelig taget hul på én af de dejlige Kusmi te, som vi har stående nemlig Russian Morning n°24, som er en virkelig dejlig te, der minder lidt i dens stærkhed om en Earl Grey.


Da vi handlede ind til dette lækre måltid i går, synes vi, at vi ville eksperimentere lidt og købte en Red pomelo, som mest af alt virkede som en forvokset grape og som slet ikke smagte som forventet. Vi var lidt skuffede, for når man får den i munden, så står man lidt og venter på grapens friskhed og surhed, men man får bare intet af det. Det virkede mest af alt som en tør og doven grape. Så vi valgte en dejlig græsk appelsin til at slutte abemaden af med i stedet og uhmmm... det var rigtig godt!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...