lørdag den 2. oktober 2010

Brunch på Vesterå tilbage i Juli

Puhh det er efterhånden nogle måneder siden vi var på Vesterå, men jeg faldt lige over vores noter fra besøget midt i al vores flytterod og tænkte, at det måske var på tide at få opdateret bloggen.

Café Vesterå er en af de caféer, jeg har besøgt en del gennem min studietid. Det er en af Aalborgs mest populære caféer, hvilket man også kan se på besøgstallet. Det er fx praktisk talt umuligt at få et bord fredag og lørdag aften uden at have lavet reservation i forvejen, så et eller andet må jo være godt ved dette sted...

Vores besøg var i slutningen af juli og vi kom på et tidspunkt, hvor der ikke var pakket med gæster. Vi fik en god modtagelse og valgte selv bordet, hvilket vi fortrød en smule, da vi egentlig kom til at sidde i en meget mørk krog uden særlig meget lys. Det var en lille krog vi kom til at sidde i, hvilket også betød, at det var lidt svært at komme rundt og havde man først sat sig, var det ikke til at komme ud igen.

Bordet var ret lille, hvilket det jo også skulle være, for at kunne være der, men skulle vi have siddet en mere ved det, havde det virkelig ikke kunne lade sig gøre med at have drikkevarer og tallerkener til alle på det. Ellers var indretningen meget tiltalende og hyggelig. Atmosfæren var meget laid back. Musikken havde en tilpas højde, der hvor jeg sad, men Thomas kunne knapt høre det på den anden side af bordet... Væggene var prydet af diverse værker fra aspirerende kunstnere, nogle af dem super fede og inspirerende.

Da vi havde fundet os tilrette fik vi nogle rigtig fine og søde menukort udstukket. Vi besluttede os ret hurtigt og så var det bare at vente på betjening... og vi ventede... og ventede og... Der gik nok 10-15 minutter fra vi fik kortene til en tjener kom for at tage imod ordren. Han var nu  meget sød og imødekommende og vi bestilte to friskpressede appelsinjuice (som kostede 42 kr!!!!) og Vesterå Brunch, hvilket jeg kan se på hjemmesiden var lidt anderledes (det var prisen også), da vi fik den.

Vores brunch indeholdt ikke humus og grissini men en lun leverpostej mener jeg, det var. Drikkevarer kom ret hurtigt og maden ret hurtigt derefter.


Fin så tallerkenen da ud men det første Thomas sagde var; "hvor er mine æg!" Der var alt for lidt scrambled eggs efter vores mening, de var kolde, men havde trods det en god smag. Manden peb også lidt over, at der var purløg på hans bacon, det var han bestemt ikke tilfreds med, men ellers var det ok.
Juicen til 42 kr. var et stort glas, men der var puttet så mange isterninger i, at det fortyndede juicen ret meget, hvilket var en skam. Ellers var drikkevarerne generelt ok.

Salat var der til gengæld så rigeligt af. Vi var ikke vilde specielt imponerede med den, der var rødløg i (som vi kun nyder i forbindelse med broccolisalat) og en eller anden sær balsamico dressing sprøjtet ud over. Det var slet ikke i vores smag og vi sad faktisk bare og løskede nødder og croutoner ud af den til sidst...

Herefter gik vi i krig med frugten på tallerkenen: vandmelon, honningmelon og ananas. Thomas var heldig med 3 ud af 3, hvor jeg synes at min vandmelon simpelthen var så umoden, at den smagte af vand...
Turen gik videre til skinkesalaten, som var hjemmelavet og virkelig lækker! Leverpostejen var desværre ikke noget at prale af og champignonerne på toppen var alt for slatne og fra glas! Vi kastede os glubske over pandekagen, som var super lækker, men jeg havde faktisk foretrukket sirup til i stedet for jordbærmarmeladen, som Thomas svor var fra den gamle fabrik... Den græske yoghurt var virkelig lækker, det var en rigtig god frugtsirup, de havde lavet til og en ren nydelse.

Tilbage på tallerkenen var så et stykke emmentaler og Serrano skinke og en hashbrown. Skinken var som altid god og jeg kunne godt lide afvekslingen af osten i stedet for en kedelig mild børneost. Thomas synes nu at det var en smagløs ost, men brødet gjorde, at det kunne spises... Hashbrownen var virkelig ikke noget at prale af efter min mening. Den var taget lige ud af en pose og smuttet i ovnen - jeg manglede faktisk bare sovs og kød til og mindede faktisk mere om Rösti end en reel hashbrown. Thomas kunne nu godt lide den og hvad kan jeg sige andet end, hver sin smag...

Prisen for dette måltid blev for 2 personer i alt 292,- kr.
Vores bedømmelse: (toppoint = 5 stjerner)


Atmosfære: *** - egentlig lagde det hjørne, hvor vi satte os, op til, at atmosfæren kunne være rigtig god og hyggeligt, men fordi det var mørkere deroppe end først antaget og musikken ikke var så høj, at den kunne høres andre steder end der hvor jeg sad, så bliver det ikke til mere end tre stjerner.

Maden: *** - Maden vurderede vi til en treer. Det kunne ikke blive til mere, da der efter vores mening var for lidt af nogle ting og for meget af noget andet og det hele virkede sådan lidt halvhjertet. Nogle ting var der kælet for med smag og sammensætning mens andet bare var kastet sammen. Helheden blev derfor ikke vildt imponerende, men ok.

Betjening: **** - her var det faktisk kun ventetiden til at starte med, der talte ned. Ellers var servicen god og betjeningen imødekommende og på det punkt fik vi en god oplevelse hos dem.

Pris: *** - prisen er ikke meget anderledes end hvad de fleste andre brunch udbydere i byen tager for deres brunch. Det var i den billigere ende, men det kunne desværre også smages på kvaliteten af maden. Når en juice koster 42,- kr. så har den altså også bare at smage derefter og det gjorde den slet IKKE, så på det punkt var det noget dyrt. 

Overall bedømmelse: *** - alt i alt var vi ikke voldsomt imponerede. Vi havde ikke de store forventninger til maden og den var ok, men ikke mind blowing. Café Vesterå er klart et besøg værd, men jeg vil nok ikke bestille deres brunch igen... altså det skulle måske lige være for at smage de nyeste ting på tallerkenen...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...