Gå videre til hovedindholdet

Brunch på Klostertorvet

Lørdag 6. februar
Egentlig havde vi bestemt os for at tage på Saltlageret for at nyde en brunch, for der havde Thomas fået brunch før og det havde været en god oplevelse. Jeg er altid med på at prøve nye steder, så vi slentrede ned ad Jomfru Ane Gade, bare for at finde ud af, at Saltlagret holdt lukket for køkkenet i dagstimerne helt frem til d. 5. marts, så vi måtte vende slukøret om igen og finde et nyt sted.

Først diskuterede vi lidt frem og tilbage og blev så enige om, at vi kunne gå op forbi C.V. Obels Plads og se hvad Klostertorvet kunne tilbyde og var det ikke tilfredsstillende, kunne vi bare fortsætte længere ned i byen. Men vi kom ikke længere end til Klostertorvet, for der mødte vi menukortet allerede udenfor og tilbuddet her kunne vi simpelthen ikke modstå!
 
Super billigt og så var det jo bare at teste om det så også var noget værd. Vi kom lige midt i myldertiden og alligevel kunne vi hurtigt få et bord - vi satte os tilrette ved et af de små borde og der kom ret hurtigt en servitrice for at tage mod vores bestilling: 2 X Brunch - med appelsinjuice, én kaffe og én rooibush skovbær te. Drikkevarerne kom meget hurtigt - det var til vores overraskelse et stort glas juice, vi fik og kaffe og te som normalt. Herefter fordrev vi ventetiden med at kigge os omkring, mærke atmosfæren og diskutere den meget rimelige pris på den mad, vi havde i sigte. Thomas var ikke begejstret for den forholdsvis larmende atmosfære og han synes ikke det virkede decideret hyggeligt. 

Caféen er delt op på 3 planer - stuen, her finder vi baren, køkkenet og 3 borde med bænke og barstole. 1. sal, hvor der er stillet 4 borde op - henover hænger et klaver i loftet og på væggene er der hængt alle mulige forskellige antikke væglamper op. Jeg synes det skaber en rigtig hyggelig og anderledes stemning. 2. sal er indrettet med en del flere borde og toiletter. Der er ikke meget plads og folk sidder tæt på 2. salen, hvilket også var en af mine argumenter for ikke at gå helt derop og sidde.

Vi skulle dog ikke vente længe - maden stod på bordet foran os indenfor 10 minutter. En stor tallerken med et godt udvalg. Ved første øjekast virkede tallerkenen forholdsvis rodet fordi, der var MEGET mad stablet på den samme tallerken. Andre steder får man ofte brødet ved siden af, men her lå det på tallerkernerne, hvilket jo også er med til at tage plads. Vi var sultne og greb til gaflerne:

Scrambled eggs og bacon stod først for tur... Smagen var forholdsvis god taget i betragtning af, at kokken slet ikke havde smagt maden til med krydderier - så vi måtte lige salte og pebre selv. Konsistensen var en smule vandet efter min smag, men Thomas synes godt om det. Baconen var lidt blød, men den smagte rigtig godt og der var meget af den = RIGTIG GODT!

Pandekagerne, var som de skal være, når de er bedst - svampede og rigtig gode til at samle sirup op med, men der kunne godt have været 2. Det var desværre ikke ahornsirup, der blev serveret til, men det er også en mindre detalje. Croissanten var YUM-O! Sprød udenpå og lækker blød inden i... Lige som de skal være. Der var desuden et godt stort udvalg af frugt (meloner, appelsin, blåbær, vindruer, ananas og kiwi) melonerne var lige i underkanten af moden, men resten af frugten smagte upåklageligt. Der var også lidt grønt i form af cherrytomater, agurk og rød peberfrugt. Det var en rigtig god ting, som man ikke ser på så mange andre brunchtallerkener - der er det ofte en salat, som udgør det for det grønne, men den savnede vi slet ikke her.
Til slut lå der kun brød, ost og skinke tilbage på tallerkenen. Brødet var ikke hjemmebagt, men smagte udemærket. Skinken var Serrano (som anbefales at spise på rugbrød, hvis man ikke får andet til, da den er ret salt) og osten var en ganske mild skiveost. Thomas var noget skuffet over osten, da den var så mild og vi blev enige om, at det nu godt kunne have været en brie, der lå der i stedet. Vi fik kæmpet os igennem tallerkernes indhold og var rumlemætte. Tilbage på tallerkenerne lå nogle skiver brød og ost, som vi simpelthen ikke kunne klemme ned. 

Så skulle vi betale for det lækre måltid. Det blev til 198,- kr for 2 pers. hvilket vi synes er en meget god pris for sådan en dejlig omgang.

Vores bedømmelse: (toppoint = 5 stjerner)

Maden: **** - maden smagte umiddelbart godt, æggene var lidt smattede, baconen var lidt blød, melonerne var lige i underkanten af modne og osten smagte ikke af noget.
Betjeningen: ***** servitricerne var søde, imødekommende og venlige. De smilede og tog sig godt af os. Maden kom super hurtigt og de fik vendt en del borde bare i den tid, som vi sad der. Helt i top.
Pris: ***** man kan ikke ønske sig en bedre pris på sådan en omgang. Vi synes den er mere end rimelig og rigtig god også i forhold til andre caféers priser i byen.
Atmosfære: **/*** her er vi så lidt uenige. Thomas brød sig ikke vældig meget om atmosfæren. Han synes, der var meget larm og han fandt det slet ikke hyggeligt, derfor giver han det kun 2 stjerner. Jeg har altid godt kunne lide stemningen og atmosfæren på Klostertorvet. Den har noget helt specielt over sig og det er ikke noget, der ligner andre steder i byen. Derfor får den 3 stjerner af mig.

Overall: **** til Brunch på Klostertorvet.

 


Kommentarer

  1. En ret fin brunch anmeldelse :D Jeg har aldrig været den, der vælger at spise brunch, når jeg er ude og spise omkring den tid man kan få brunch. Men jeg burde da vist at prøve det en gang ;D

    SvarSlet
  2. Tak tak søde :D
    Vil da varmt anbefale dig brunch - du får så meget mere forskelligt end hvis du bare vælger sandwich eller lign.
    Kram

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

En lang stille periode... læser du stadig med?

Det er over et år siden, vi sidste gang kunne give en lille beretning om stort og småt herinde. Vi er efterhånden ved at finde os tilrette i livet som husejere, men det er jo ikke nogen lille opgave og der opstår hele tiden ting og sager, som skal håndteres og ikke mindst idéer til hvad vi kunne gøre for at optimere, forskønne og forbedre rundt omkring både ude og inde... Vi har også måtte investere i både ny ovn og ny (brugt) bil i årets løb. Det tager jo noget på opsparingen, men hvor har det dog været rart, at have råd til det uden at smadre vores økonomi på det. Næste år skal der spares flere penge frem til både udbedringer og indkøb til den nye terrasse.  I år har vi fundet en anden ro i, at begge vores børn er velplaceret rent skolemæssigt og yngstebarnet er endda på vej i trivsel. Det har været hele kampen værd. Nu står vi overfor den næste periode, hvor teenageårene begynder at brage derudaf og jeg har lidt på fornemmelsen, at det bliver lidt ligesom dengang børnene var små...

Den bedste julegave man kunne tænke sig...

I hvert fald, hvis man står uden job, er vel at lande jobbet... Jeg har været til et utal af samtaler de sidste 3 måneder og ganske ud af det blå, blev jeg ringet op og inviteret til samtale på en stilling, som jeg egentlig havde søgt i sommer, men fået et afslag på. De skulle nemlig bruge en barselsvikar. Jeg var så heldig at lande jobbet og starter i det nye år som Senior AML Officer hos Spar Nord bank. Det er bare en fancy titel for det arbejde, jeg skal varetage som anti-hvidvask rådgiver. Det er et helt nyt retsområde for mig, men jeg glæder mig til at få fingrene dybt ned i det og nørde lidt for én gangs skyld frem for at skulle sprede mig over flere områder. Jeg kan rigtig godt lide at arbejde med mange forskellige juridiske områder, men kunne godt mærke at det sidste år, hvor jeg fik lov til at arbejde intenst med GDPR, tændte en gnist i mig for at få lov til at blive lidt mere specialiseret igen. Jeg ville meget gerne have forsat i GDPR-sporet og arbejdet med persondata, m...

Siden sidst - ups and downs

Det er længe siden, jeg sidst opdaterede her på familie bloggen og der er sket virkelig meget i mellemtiden! Indlægget her var planlagt til at skulle være udgivet i maj sidste år, men der skete SÅ meget virkelig hurtigt og det har både været på den bedst tænkelige måde men bestemt også det modsatte. Vinteren herhjemme har taget hårdt på os. Det er som om nogen bare har taget den brede virus-pensel og malet tykt på, for vi har nærmest været lagt ned af sygdom uafbrudt nærmest siden starten af december! Deraf har overskuddet også været nærmest ikke eksisterende. Nu er der lige lidt luft på grund af vinterferie, men lige straks går det løs igen. I foråret sidste år tog vi en beslutning om aktivt at kigge efter hus. Vi var på et par fremvisninger og talte frem og tilbage med banken og vi fandt nærmest ved et tilfælde et dejligt hus, som vi godt kunne tænke os skulle være vores fremtidige hjem. Dagen før vi havde planlagt at skulle til en super spændende fremvisning måtte vi desværre sige f...